Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 46 min 35 s sitten

Turkulaisvaikuttaja: Alueella 54% koko Suomen työpaikoista – Tunnin juna ”yksi fiksuimmista” ilmastoteoista

4 tuntia 14 s ago

Turun vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja, eduskuntavaaliehdokas Niina Ratilainen vaatii tulevilta hallituksilta mittavia panostuksia raideliikenteeseen.

Ratilainen viittaa ilmastopaneeli IPCC:n tuoreeseen raporttiin, jonka mukaan 1,5 asteen lämpenemisen rajan ylittäminen aiheuttaisi merkittäviä riskejä sekä ihmisille että luonnolle.

Juha Sipilältä uusi linjaus suomalaisesta ruoasta: Hiilineutraalia vuoteen 2040 mennessä

4 tuntia 39 min ago

Pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä (kesk) on puhunut Keskustanuorten liittokokouksessa.

Sekä keskustapuolue että maa- ja metsätalousministerin erityisavustaja Teppo Säkkinen kertovat Twitterissä Sipilän uudesta linjauksesta koskien ruoantuotantoa.

 

Pekka Haavisto varoittaa ”lasten luokkayhteiskunnasta”

5 tuntia 15 min ago

Oppositiopuolue vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto varoitti tänään pitämässään linjapuheessa lasten luokkayhteiskunnasta.  Haaviston puhe puoluevaltuuskunnassa keskittyi koulutuksen, tutkimuksen ja varhaiskasvatuksen panostuksiin. Ne ovat keskeisessä asemassa myös vihreiden vaihtoehtobudjetissa. Vihreät haluaa miljardin euron panostuksen koulutukseen ensi vaalikaudella.

”Minä en voi sellaista antaa” – Petteri Orpo tyrmää Antti Rinteen 100 €/kk-lupauksen Ylellä

5 tuntia 46 min ago

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo ei pidä suurimman oppositiopuolueen sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen eläkelupausta mahdollisena toteuttaa. Orpo kommentoi asiaa Ylen Ykkösaamussa tänään.

”Mielestäni meidän suuren eläkeläisten joukon asiaa ei hoideta sillä, että annetaan helppoja lupauksia”, Orpo sanoi.

Orpo totesi, ettei itse voi luvata eläkkeisiin korotusta. Hänen mielestään eläkeläisiä autetaan siten, että työllisyys, talous ja hyvinvointiyhteiskunta turvataan.

Li Anderssonin esitys läpi: Jäsenäänestys tulee vuoden 2019 hallitusohjelmasta

6 tuntia 11 min ago

Vasemmistoliiton johto esitti tänään, että puolueen mahdollisesta seuraavaan hallitukseen osallistumisesta järjestettäisiin neuvoa-antava jäsenäänestys. Asiaa esitti puolueen puheenjohtaja Li Andersson tänään puoluevaltuuston kokouksessa.

Saksan katsastuslaitoksen valtava tilasto julki: Katso listat vähävikaisimmista autoista

7 tuntia 7 min ago

Saksan katsastuslaitos TÜV on julkaissut vikatilastonsa. Aineisto perustuu 8,8 miljoonan auton katsastukseen heinäkuusta 2017 kesäkuuhun 2018.

Porsche on vanhaan tapaan vahvoilla, nyt 911-malli on vähävikaisin kaikissa ikäluokissa.

TÜV-raporttiin kootaan tarkastuskohdista 18 tärkeintä. Niitä ovat esimerkiksi auton alustan osat, jarrut, ohjaus, valot, pakokaasujärjestelmä, moottori ja vaihteisto.

Autoja Suomeen tuova yritys: ”Tällaista räjähdysmäistä kasvua ei ole nähty koskaan aiemmin”

7 tuntia 24 min ago

Henkilöautoja tilauksesta Suomeen tuova ST Tuontipalvelu kertoo käytettyjen autojen tuonnin kovasta kasvusta Suomessa.

Suomen Futistyttöjen peli päättyi kyyneliin

16.11.2018 23:34

Suomi koki toisen tappionsa jalkapallon alle 17-vuotiaiden tyttöjen MM-turnauksessa Uruguayssa. Ghana voitti suomalaiset Montevideossa perjantaina 3-1.

Ghana siirtyi heti alussa 2-0 -johtoon Millot Pokuaan ja Mukarama Abdulain maaleilla. Suomi jätti oikealla laidalla ja maalin edessä sopivasti tilaa ja ghanalaiset rankaisivat keskityspalloista.

Suomi heräsi liian myöhään. Ghanan huonosti organisoitu puolustus jätti suomalaisille paljon tilaa ja paremmalla taktiikalla maalipaikkoja olisi voinut luoda paljon enemmän.

Lukko nollasi tappiokierteessä olevan HIFK:n: ”Aika simppeli lopputulos”

16.11.2018 22:06

HIFK koki jääkiekon Liigassa jo kuudennen perättäisen tappionsa hävittyään Lukolle Helsingissä 0-2. Myös Lukon kausi on sujunut vaatimattomasti, mutta nyt joukkue taisteli vahvan voiton.

HIFK:lla oli ottelussa tukku hyviä maalipaikkoja, mutta vastuuta pakoiltiin ja suoraviivaisuus tekopaikoissa puuttui.

”Seuraavat vuosikymmenet muuttavat koko eläkejärjestelmän logiikan”

16.11.2018 20:21

Suomen eläkejärjestelmä muuttuu merkittävästi seuraavien vuosikymmenien aikana, arvioi perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk). Eläkejärjestelmän kantokyky on Saarikon mukaan parhaillaan syntyvän sukupolven isoja kysymyksiä.

Tänään julkaistu väestöennuste toi entistä jyrkempänä esiin Suomea koettelevan ”poikkeuksellisen kaksoishaasteen”, kuten peruspalveluista vastaava ministeri Saarikko kuvaa. Huoltosuhde on kovilla syntyvyyden laskiessa ja hoitoa tarvitsevien määrän kasvaessa.

Virossa puhkesi hallituskriisi GCM-sopimuksesta – Jo 7 EU-maata irtautunut siirtolaisuuspaperista

16.11.2018 18:34

Viro on ajautunut hallituskriisiin kansainvälisen GCM-siirtolaissopimuksen vuoksi. Hallituspuolue Isänmaa (Isamaa) on torpannut maan liittymisen YK:n asiakirjaan, mikä tekee Virosta jo seitsemännen GCM:stä irtautuvan EU-maan.

Hallitus perääntyy: Poliisin ja verottajan haukkuma lakiuudistus haudataan

16.11.2018 16:20

Hallitus ei vie eduskuntaan lakiesitystä, joka olisi poistanut tilintarkastusvelvollisuuden mikroyrityksiltä. Perumisen takana on lausuntokierroksella saatu murskaava palaute.

Petteri Orpo: Suomen talouden tärkein laskelma menee nyt uusiksi

16.11.2018 15:45

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) pitää Tilastokeskuksen tänään julkaisemaa väestöennustetta odotettuna mutta hyvin huolestuttavana. Väestöennuste kertoo Suomen väkiluvun kääntyvän näillä näkymin laskuun 2035.

”Kun huoltosuhde heikentyy ja lapsiluku vähenee, niin kyllä meillä on erittäin isot haasteet tulevaisuudessa pitää nykyinen hyvinvointi yllä”, Orpo sanoi medialle perjantaina.

Sdp:n Harakka: Sipilän hallitus ”antaa tietoisesti Carunan verovälttelyn jatkua”

16.11.2018 14:57

Oppositiopuolueiden sdp:n, vihreiden ja vasemmistoliiton edustajat eduskunnan valtiovarainvaliokunnassa kritisoivat hallituksen korkovähennyslinjaa voimakkaasti.

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta käsitteli tänään korkovähennysrajoitusta, jolla on tarkoitus suitsia monikansallisten suuryrtysten aggressiivista verosuunnittelua. Hallituksen edustajat kannattivat niin kutsutun tasevapautuksen säilyttämistä.

Osmo Soininvaara: Suomelle nopeasti uusi linja maahanmuuttoon, ”jonka säännöt voivat olla itsekkäitä”

16.11.2018 14:08

Yksi huomio Tilastokeskuksen tänään julkistetusta väestöennusteesta on se, miten se vaikuttaa maahanmuuttonäkökulmiin.

”Ennusteen mukaan nettomaahanmuutto ylläpitäisi väkiluvun kasvua vuoteen 2035 saakka, jolloin maamme väkiluku olisi 5,62 miljoonaa henkilöä. Tämän jälkeen väkiluku kääntyisi laskuun ja 2050-luvulla maamme väkiluku olisi ennusteen mukaan jo nykyistä pienempi”, Tilastokeskus kertoi tänään.

Rakennusliitto: ”Palkka 2,90 €/h – Tämän vuosikymmenen alipalkkaennätys”

16.11.2018 11:47

Rakennusliitto kertoo julistaneensa saartoon yrityksen, joka maksoi työntekijöilleen vain 2,90 euron tuntipalkkaa.

”Nyt saavutettiin toistaiseksi voimassa oleva tämän vuosikymmen alipalkkaennätys”, liitto sanoo tiedotteessaan.

”BM Turku Oy:n Paraisten tehtaalla työskenteli Aalto Henkilöstöpalvelut Oy:n alihankkijana latvialainen Katana Serviss –niminen yritys. Kun yrityksen työntekijöiden palkkasaatavia selvitettiin, palkkakuitista ilmeni, että työntekijöiden tuntipalkka oli 2,90 eruoa tunnilta”, Rakennusliitto kertoo.

Kaksi otteluvoittoa tarvitaan vielä – Huuhkajat ollut lähempänäkin

16.11.2018 11:30

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kesti paineet Ateenassa torstaina. Kreikka voitti 1-0, mutta maalin tappiokin riitti suomalaisille Kansojen Liigan lohkovoiton varmistamiseen.

Peliesitys ei ollut suomalaisilta kaikkein paras, mutta henkisellä puolella lähtökohtakin oli haastava. Ja vastustajan pelaajaluetteloa tarkastellessa Suomi pelasi paperilla parempaa joukkuetta vastaan.

Alma Median suurin omistaja vaihtui – ”Kauppa on Otavalle merkittävä investointi”

16.11.2018 11:29

Otava on tänään tehdyllä kaupalla lisännyt omistuksena Alma Mediasta noin 29 prosenttiin, ja Otavasta tuli Alma Median suurin omistaja.

”Kaupan myötä Alma Mediasta tulee Otavalle strateginen vähemmistösijoitus. Yhtiöllä on vahva asema suomalaisessa mediakentässä ja se on löytänyt uusia ansaintamalleja printtiliiketoiminnan laskiessa. Alma Media on lisäksi saavuttanut mielenkiintoisen aseman markkinapaikkaliiketoiminnoissa Suomessa ja rekrytointipalveluissa kansainvälisesti”, Otavan hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth sanoo Otavan tiedotteessa.

Juha Sipilän neuvonantaja lähtee alentamaan olutveroa – aloittaa Panimoliitossa

16.11.2018 11:22

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen Riikka Pakarisen. Hän aloittaa tehtävässään 1. tammikuuta.

Keskustan entinen varapuheenjohtaja ja europarlamentaarikko Pakarinen on ollut kaksi viime vuotta pääministeri Juha Sipilän (kesk) EU-asioiden neuvonantajana.

Hän on ollut myös Metsäteollisuuden edunvalvontapäällikkönä ja johtoryhmän jäsenenä.

Näkökulma: Kantasuomalainen eläkeläinen voi pian jäädä ilman hoitajaa

16.11.2018 10:59

Oli suuri vitsailun aihe, kun sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kannusti suomalaisia ”synnytystalkoisiin” kesällä 2017. Sille nauroi puolueen omakin väki.

Rinne puhui oikeasta asiasta, mutta täysin pieleen mennein sanavalinnoin. Syntyvyys pienenee ja eläkeläisten osuus Suomessa kasvaa.

Tilastokeskuksen tänään julkaiseman väestöennusteen mukaan Suomen väkiluvun oletetaan kääntyvän laskuun vuonna 2035 eli 17 vuoden kuluttua. Suomen väestön määräksi kirjattaisiin noihin aikoihin 5,62 miljoonaa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat